Report

Tygři jsou doma stále neporažení. Dynamo udolali v nájezdech

Liberec — Venku se Tygrům sice nedaří, domácí led ale nadále platí za nedobytnou pevnost. Parta kolem kapitána Michala Birnera těžila z dobrého úvodu zápasu a po čtyřiceti minutách vedla 3:1, ve třetí třetině ale soupeř vyrovnal, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich přisoudil šelmám bonusový bod Oscar Flynn.

Lepší start do utkání si Tygři nemohli přát. Už po dvou minutách se totiž dostali do vedení. Tomáš Filippi se obtočil kolem pardubické branky a následně zpoza ní naservíroval kotouč Jakubu Rychlovskému, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Za osm minut navíc bylo ještě veseleji. Michal Bulíř načapal pardubického beka, kterého si následně obhodil o mantinel, aby mohl překonat osamoceného Willa.

V druhých deseti minutách první třetiny se hra více vyrovnala a v jejím závěru ze situace profitovali Pardubičtí. Vzniklého zmatku před Hrenákem využil Rákos, který předložil touš nehlídanému Davidu Musilovi, jenž snížil na rozdíl jedné branky.

Michal Bulíř o utkání
Podařilo se nám na ně nastoupit a dostat se do vedení. Zápas jsme měli podle mě pod kontrolou, jen škoda, že soupeř v závěru vyrovnal. Naštěstí jsme získali aspoň ten další bod.

Tato rána ale šelmy neznejistila a tak mohl v sedmadvacáté minutě našemu týmu vrátit dvoubrankový náskok Oscar Flynn. Ten dostal pas od McCoshena mezi kruhy, odkud vyslal svou nechytatelnou dělovku — 3:1. Další branka už ve druhém dějství nepadla. Jak Faško-Rudáš na jedné straně, tak Ciencala na druhé své šance nevyužili.

Zkraje třetí periody už ale Tygři zase museli bránit hubený náskok. Při přesilovce totiž přesně pálil z levého kruhu Robert Říčka. Čtyři minuty na to už to vypadalo, že je vyrovnáno, sudí ale Paulovičův gól neuznali kvůli nedovolenému kontaktu s brankářem. Vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby při pardubické hře bez brankáře už ale bylo v rámci pravidel. Radil krosem našel Tomáše Hyku, jenž trefil levý růžek Hrenákovy svatyně.

Na řadu tak přišlo prodloužení. To ale utkání i přes mnoho šancí a přesilovku Dynama nerozseklo. O vítězi tak musely rozhodnout nájezdy, v nichž rozhodující trefu obstaral Oscar Flynn.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Byl to kvalitní těžký zápas, protože Pardubice mají vynikající mužstvo. Myslím si, že jsme rovněž odehráli velmi dobré utkání, dobře jsme do něj vstoupili. Byla sice škoda, že jsme pak dostali branku do kabiny, přesto si ale myslím, že první třetina nám vyšla skvěle. V té druhé jsme navíc náskok ještě navýšili. Dynamo se ve třetí části hnalo za kontaktním gólem a ukázali tam svoji sílu, když nás trochu přimáčkli. Samozřejmě nás mrzí, že zápas došel do prodloužení, když jsme sahali po třech bodech. S takto silným protivníkem jsme ale rádi, že jsme urvali ten druhý bod. Velice si toho vážíme. Chci celý tým pochválit, protože všechny lajny odehrály dobré utkání. "
Marek Zadina
HC Dynamo Pardubice
„První třetina se nám nepovedla, tam jsme si ten zápas hodně zkomplikovali. Druhou a třetí třetinu se ale náš výkon postupně zlepšoval. V závěrečné dvacetiminutovce kluci hráli dobrý, poctivý hokej a odmakali to. Škoda, že jsme nebyli v nájezdech šťastnější. Za druhou a třetí třetinu musím náš tým pochválit. Pozitivní navíc i je, že jsme se trefili v přesilovce. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner